Transport

Saobraćajna povezanost

Do Zasavice se najbrže stiže auto-putem, sa kojeg se skreće ka Mačvanskoj Mitrovici. Ubrzo ćete naići i na jednu raskrsnicu gde se levo skreće za Salaš Noćajski, a desno put vodi ka Zasavici. Neko vreme ćete pratiti Savu (uzvodno), a zatim ćete ući malo dublje u mačvanske ravnice sve do sela Zasavica 2, gde ćete videti još jedan bilbord – putokaz, tj. tačku gde skrećete na zemljani put da biste posle nekoliko stotina metara stigli na odredište.

Osim sopstvenim automobilom, do Zasavice se može doći jedino preko okolnih mesta, Sremske i Mačvanske Mitrovice. Dnevne međugradske autobuske linije vode iz Novog Sada i Beograda. Zasavica se nalazi 12 kilometara jugozapadno od Sremske Mitrovice, odmah na izlazu iz sela Zasavica. Kada uđete u selo Zasavica iz pravca Sremske Mitrovice, potrebno je da prođete do kraja glavne, veoma dugačke ulice. Negde na kraju skrenete levo, i tu se nalazi ulaz u rezervat prirode Zasavica.
Iz Sremske Mitrovice krenete putem ka Mačvanskoj Mitrovici, i samo pratite table sa oznakama. U jednom trenutku potrebno je skrenuti putem koji se odvaja na desno, i zatim proći kroz selo. S obzirom na udaljenost, peške je od Sremske Mitrovice do Zasavice potrebno oko dva sata. Nemamo informaciju da li postoji redovna autobuska linija za selo Zasavica.

Najbliži aerodrom je aerodrom Nikola Tesla u Beogradu. Kontakt: http://www.beg.aero, +381 11 209 40

Glavna autobuska stanica u Beogradu : www.bas.rs, +381 11 2627146

Glavna železnička stanica u Beogradu: www.zeleznicesrbije.com, +381 11 3602899

×