Info centri

Bajina Bašta Prikaži na mapi

Prostor JP NP Tara, namenjen posetiocima ovog zaštićenog područja. Nalazi se u upravnoj zgradi predužeća, na 300 kvadratnih metara adaptiranih za stalnu izložbenu postavku, info-pult i suvenirnicu. U ovom centru posetioci mogu dobiti sve neophodne informacije o Nacionalnom parku i videti različite tematske izložbe.

Perućac Prikaži na mapi

Nalazi se na ulasku u Prirodni rezervat „Klisura Dereventa" na obali Perućačkog jezera. Ovaj kontrolno-informativni punkt predstavlja ulaznu kapiju u Nacionalni park sa informativnim i kontrolnim karakterom. Ovde se mogu dobiti informacije, prospekti, kupiti ribolovne dozvole i suveniri.

Mitrovac Prikaži na mapi

Ovaj centar je otvoren za posetioce još 2006. godine. Predstavlja prvi objekat te namene u Srbiji. Obuhvata prostorod 220 kvadratnih metara u kojem se nalaze info pult, suvenirnica, izložbene postavke i prezentaciona sala koja može da ugosti 40 posetilaca. Osim za ekskurzije, izletnike i druge posetioce, centar organizuje i likovne izložbe, književne večeri i druge tematske skupove. Uz neposredne informacije, prospekte, mape i video prezentacije, ovde se mogu kupiti suveniri i konsultovati nadzornici Nacionalnog parka.   

Edukativno informativni centar Šljivovica Prikaži na mapi

Staru lugarnicu u Račanskoj Mitrovici JP NP Tara je iskoristilo i pretvorilo u objekat primeren ovom vremenu. Tako na petom kilometru puta Kaluđerske bare – Mitrovac, postoji novi edukativno-informativni centar od 200 kvadratnih metara sa tehnički potpuno opremljenom višenamenskom prostorijom i četiri apartmana sa ukupno 14 ležajeva. Ovaj objekat prevashodno koristi učesnicima Kampa mladih rendžera i predstavnicima medija kao i drugima koji nastoje da upotpune svoja saznanja o NP Tara.

 

×