Vidikovci

Vidikovci

Vidikovci:

Vidikovac na Vidliču – ulazak na teren Parka prirode STARA PLANINA odakle se pruža fantastičan pogled na visoravan ka selu Gornji Krivodol
Vidikovac Stražna čuka – Sa ovog vrha se pruža pogled na modrozelene šume Arbinja i gornji tok Dojkinačke reke sve do njenog izvora Tri kladenca, što samo nagoveštava najskrivenije i najlepše delove planine. Sa njega se vidi i veliki deo masiva Stare planine u Srbiji i Bugarskoj i najbliži vrh Kopren (1963 m)
Vidikovac Tri čuke – očuvani alpinski pašnjak sa zajednicama patuljaste planinske kleke (Juniperus nana) i subalpinske smrče (Picea excelsa), sa kojeg se pruža predivan pogled na okolnu prirodu.
Vidikovac Babin zub - Babin zub je jedan od vrhova Stare planine, poznat po karakterističnoj grupi ostenjaka, izgrađenih od kvarcnih peščara. Izrazito dominira okolinom, jer je gotovo bez vegetacije i čini kontrast okolnom zelenilu. U okolini ovog zanimljivog vrha nalazi se mnoštvo izuzetno hladnih izvora planinske vode neverovatne čistoće.Babin zub je poznat kao jedan od najlepših vidikovca Stare planine.

 

×