Manifestacije

Manifestacije

Dani vrganja

Vreme održavanja: avgust- septembar

Tokom manifestacije „Dani vrganja", koja već sada poprima tradicionalni karakter, organizuje se takmičenje u pripremanju jela od vrganja, čiji će kvalitet ocenjivati stručni žiri u nekoliko kategorija: hladna predjela, čorbasta jela, roštilj od vrganja.  Za vreme trajanja manifestacije "Dani vrganja" posetioci će moći da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu. Na platou u samom turističkom centru, biće izložena etno ponuda potkopaoničkog kraja (proizvodi domaće radinosti, stara jela, izvorno pevanje). Na svečanom zatvaranju manifestacije biće dodeljena i nagrada za najteži vrganj na Kopaoniku.

Red Bull Home Run

Vreme održavanja: februar-mart

Red Bull Home Run trka se održava u ski centru Kopaonik. Priliku da se takmiče imaju i skijaši i borderi, bez obzira na stil i tehniku vožnje. Trka počinje tako što se oprema ostavi na nekoj udaljenosti od startne linije, takmičari se poređaju na start, trče do opreme, nameštaju je i spuštaju se. Pobednike očekuju vredne nagrade

Dani borovnice

Vreme održavanja: mesec jul

Manifestacija se sastoji iz takmičenja u branju borovnica, kulturno-umetničkog projekta. Moguće je kupiti izložene proizvode od borovnice.

×