Aktivnosti

Info centar i aktivnosti

Info centar

Eko-rekreativni centar

 Kontakt: Dejan Mitić
mob: 063/893-81-28
Eko-rekreativni centar sačinjava amfiteatar sa drvenim klupicama za održavanje radionica, edukacija i nastave u prirodi, mini dečije igralište sa ljuljaškama i klackalicama, poligon za igru "Čoveče ne ljuti se" u makro izdanju i fudbalsko igralište pogodno za sportsko-rekreativne sadržaje. Eko-rekreativni centar smešten je na rubu Specijalnog rezervata prirode "Gornje Podunavlje", te služi kao svojstvena tačka na kojoj se posetioci upoznaju i pripremaju za posetu rezervatu.

Aktivnosti:
Vožnja brodom "Vidra" u SRP "Gornje Podunavlje" - ture do 20 osoba, Kontakt: Radmila Šakić Peurača (062 800 5350, srpgp.sgsombor@gmail.com)

Biciklizam 
Eurovelo 6 - Ruta broj 6 kreće iz Francuske i ide kroz Beč, Bratislavu, Budimpeštu, Novi Sad, Beograd, Bukurešt i Konstancu. Kroz Srbiju velikim delom ova ruta prati tok reke Dunav. Poznata i kao Dunavska biciklistička ruta, kroz Srbiju ova ruta ima dužinu od 665 kilometara. Na delu rute kroz SRP "Gornje Podunavlje" postavljena je kompletna biciklistička signalizacija,putokazi i pokazne table.
Panonski put mira- oko 80 kilometara - staza povezuje gradove Osijek i Sombor i prolazi kroz zapštićena prirodna područja u srednjem toku Dunava, Park prirode "Kopački rit" i Specijalni rezervat prirode "Gornje Podunavlje". Biciklistička ruta Panonski put mira Osijek – Sombor treća je prekogranična mirovna ruta u svetu.

Pešačenje 
Šetna staza Karapandža 
Šetna staza Štrbac 
Šetna staza Bestrement 

Posmatranje ptica sa osmatračnice „Šarkanj" u Štrpcu, , moguće je tokom cele godine isključivo u pratnji vodiča

 

 

 

×