Manifestacije

Manifestacije

Planinarski maraton na Fruškoj Gori

Datum: mesec april

Maraton na kojem svake godine učestvuje od 12 do 15 hiljada maratonaca, od čega je preko 10 hiljada osoba mlađih od 25 godina, od kojih je 6 do 7 hiljada učenika.

Kup Fruške Gore u planinarskoj orijentaciji

Datum: mart mesec

Organizuje PSS I PSD Železničar iz Novog Sada. Takmičarski centar se nalazi u planinarskom domu PSD Železničar na Popovici, do kojeg vodi autobuska linije 74 od železničke stanice u Novom Sadu. Takmičenje se održava u 4 kategorije: pioniri-ke do 15 godina, omladinci-ke do 20 godina, seniori-ke, veterani-ke preko 45 godina. Takmičenje je ekipno, sastavljeo do tri člana.

Kontakt: skaut.frulja@gmail.com telefon +381 63 542062, +381 21 456536

Karlovački mir

Datum: 26. januar

Manifestacija se održava u Sremskim karlovcima i sastoji se od prezentacija istorijskih činjenica i umetničkog programa.

Kontakt: Opština Sremski Karlovci, +381 21 6853000

Dodela Crnog i Zelenog lista

Datum: sredina aprila 

Manifestacija se sastoji iz dodele Crnog i Zelenog lista za prethodnu godinu pojedincima, organizacijama ili institucijama koje su se istakle u zaštiti životne sredine (Zeleni list), tj. onima koji su svojim delovanje narušile životnu sredinu (Crni list). Organizatori ove mafiestacije su Pokret gorana Vojvodine i Radio Beograd 2, a održava se u prostorijama Ekološkog centra Radulovački i Svečanoj sali Karlovačke gimnazije

Kontakt: +381 60 0451788

Sremskokarlovačka likovna kolonija akvarela i crteža

Datum: kraj maja i početak juna

Ova likovna kolonija se održava u Galeriji kulturnog centra u Sremskim Karlovcima, a u organizaciji Kulturnog centra "Karlovačka umetnička radionica". Sastoji se iz likovne kolonije i naknadne izložbe radova, praćeno promocijom knjiga i drugim kulturnim dešavanjima.

Kontakt: +381 21 881075

Leto u Sremskim Karlovcima

Datum: jun

Ova manifestacija se satoji iz edukativnog i turističkog kampa za decu trećeg razreda osnovne škole. Upoznavanje sa svim najvažnijim prirodnim, istorijskim i kulturnim vrednostima Sremskih Karlovaca se sprovodi u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada i Pokreta gorana Vojvodine u Ekološkom centru Radulovački.

Kontakt: +381 64 2001157

Stražilovo - Trofej Vojvodine

Datum: jun

Trofej Vojvodine je ektremna trka u vožnji planinskih bicikala u organizaciji Biciklističkog kluba "Fanatik" iz Novog Sada.

Kontakt: +381 63 505509

Festival Kuglofa

Datum: poslednji vikend u junu

Festival Kuglofa se održava na više mesta u Sremskim Karlovcima, a u organizaciji Kulturnog centra Podunavskih Švaba "Carlowitz". Sastoji se iz takmičenja u pravljenju kuglofa i pratećih tradicionalnih sadržaja.

Kontakt: +381 21 881707

Letnji obrazovni kampovi LOK

Datum: jul-avgust

Kampovi se održavaju u Ekološkom centru Radulovački, Bogosloviji, Karlovačkoj gimnaziji, glavnom gradskom trgu, Fakultetu za Menadžement iz Sremskih Karlovaca, a u organizaciji Kreativnog kluba EDUCO. Kampovi su namenjeni darovitoj deci i mladima, i sprovode se u saradnji sa MENSOM Srbije - odsekom za darovite.

Kontakt: +381 63 8137900

Solarna akademija

Datum: avgust

Solarna akademija se sastoji iz radionica o procesu dobijanja električne i toplotne eneergije od sunca, kao i iz praktične primene stečenog znanja. Organizatori ove akademije su Pokret gorana Novog Sada i Pokret gorana Vojvodine.

Kontakt: +381 60 0451788

Festival nacionalnog kolača

Datum: poslednji vikend u avgustu

Ova manifestacija spada u manifestacije iz oblasti kulture, čiji je osnovni cilj upoznavanje sa tradicijom različitih nacionalnih zajednica koje žive na teritoriji Vojvodine. Organizator je Kulturni centar Podunavskih Švaba "Carlowitz".

Kontakt: +381 21 884239

Podunavska likovna kolonija "Uljani saziv"

Datum: kraj septembra, početak oktobra

Ova likovna kolonija u organizaciji Kulturnog centra "Karlovačka umetnička radionica" okuplja umetnike koji rade tehnikom ulje na platnu. Sastoji se iz same kolonije i izložbe radova.

Kontakt: +381 21 881075

Karlovačka berba grožđa

Datum: kraj septembra, početak oktobra

Osnovni cilj manifestacije je negovanje kulturne i duhovne tradicije grada, unapređivanje turizma i podsticaj vinogradarima da istraju u proizvodnji vina i tako nastave tradiciju. Manifestacija se sastoji iz prodajne izložbe grožđa, vina, autentičnih suvenira i kulturno umetničkog dela u okviru kojeg se organizuju izložbe i bogat kulturno-umetnički program.

Kontakt: +381 21 6853001 - Opština Sremski Karlovci

Svi naši ukrasi

Datum: decembar

Manifestacija se sastoji iz prezentacije tradicionalnih običaja i nacionalne kuhinje tokom novogodišnjih i božićnih praznika, učenika petih razreda, koji su mahom pripadnici različitih nacionalnih zajednica. Manifestaciju organizuje Pokret gorana Vojvodine u Ekološkom centru Radulovački.

Kontakt: +381 60 0467274

×