Aktivnosti na vodi

Aktivnosti na vodi

Kupanje-plivanje – za ovakve aktivnosti pogodna su mesta označena kao gradske plaže, koja su obezbeđena za svoje kupače. Najpoznatija je plaža u Kladovu, ali i plaža u okviru kampa Miročka voda.

Jedrenje - Akumulacija Dunava na prostoru donjomilanovačke kotline je stvorila dobre uslove za jedrenje na vodi. Širina Dunava je oko 2 km a dužina dela kotline oko samog Donjeg Milanovca je oko 10 km, što su idelani uslovi za jedrenje i za organizaciju takmičenja u ovom sportu. Pored zadovoljavajuće vodene površine i regatnog polja i severozapadni vetar – gornjak pruža idealne uslove za rekreativne jedriličare  i takmičare u ovom sportu. Donji Milanovac je, zahvaljujući ovakvim uslovima, više od 35 godina domaćin jedriličarima iz zemlje i regiona na tradicionalnom Kupu Đerdapa u jedrenju koji se održava u poslednjoj nedelji  avgusta svake godine. U Golupcu je otvoren Jedriličarski centar Srbije. U okviru Centra se nalazi i marina sa dizalicom, benzinska pumpa i tereni za odbojku i fudbal na pesku. U Golupcu se već 15 godina održavaju državna i međunarodna takmičenja u jedrenju. Sezona počinje u maju, a završava se u septembru. Svi koji su probali, vraćaju se svake godine.

Vožnja turistički brodom  - ispred hotela Đerdap u Kladovu se nalazi pristanište turističkog broda, kojim je moguće obići okolne turističke atrakcije. Raspolaže sa 120 mesta na gornjoj palubi broda i luksuzno opremljenim salonom, barom, kuhinjom i ozvučenjem na celom brodu.

Kontakt: Hotel Đerdap, Dunavska 5, Kladovo; Tel. +381 19 801010, agencija@djerdapturist.co.rs

×