Restorani

Etno restoran "Dva Ambara" Prikaži na mapi

Ovaj restoran se nalazi u neposrednoj blizini same Đavolje Varoši, u prirodnom ambijentu Žute reke, i okolnih šuma. Ovaj porodični ugostiteljski objekat uređen u etno stilu, nudi lokalne specijalitete pripremljene od strane domaćice na starinski način. Osim unutrašnjeg dela restorana, koji je načinjen od dva ambara, po kojem je i dobio nadimak, možete boraviti u bašti uz samu reku, koja nudi osveženje u vrelim letnjim danima. Restoran obiluje dekorom sačinjenim od predmeta koji su bili u upotrebi u tradicionalnim seoskim domaćinstvima.

Kontakt: Tel. +381 64 8006968, +381 64 8006969

Etno restoran "Lukovske Kolibe" Prikaži na mapi

Nalazi se na ušću Štavske u Lukovsku reku, na samoj obali. U predivnom prirodnom ambijentu, restoran priprema specijalitete podkopaoničkog kraja ispod sača: jagnjetinu i teletinu, pitu "rednicu", kupus, pasulj prebranac. Ovde možete isprobati i hleb ispod crepulje, domaći sir i kajma, domaće sitne kolače.

Etno krčma Božiji Raj Prikaži na mapi

Na jednoj od omiljenih staza za šetnju, uz samu Prolomsku reku, nalazi se Etno kuća sa postavkom seoskog domaćinstva sa početka prošlog veka i restoran sa specijalitetima pripremljenim ispod sača. U okviru same krčme se nalazi i ribnjak, kao i mini zoo vrt, sačinjen od odomaćenih divljih životinja.

×