Poziv na konferenciju za štampu povodom promocije android aplikacije EcoVirtour

Pozivamo medije da prisustvuju PRESS konferenciji, povodom promocije EcoVirtour android aplikacije.

EcoVirtour je interaktivna platforma o eko destinacijama u Srbiji koja se sastoji od android aplikacije, čije preuzimanje se vrši besplatno sa internet prezentacije www.serbiaecotour.rs, skeniranjem QR koda. Konferencija će se održati 10. septembra u 11h u Medija centru, Terazije 3, Beograd.

Ovaj  jedinstveni E vodič namenjen je domaćim i stranim turistima kao i široj populaciji koja želi da provede odmor u prirodi i da se bolje upozna sa prirodnim i kulturnim nasleđem Srbije. Instaliranjem aplikacije korisnici mogu da se informišu o flori, fauni, kulturnim znamenitostima, aktivnostima, lokalnim proizvodima, stanovništvu i smeštaju, koji su u skladu sa prirodom. Svaka informacija je potkrepljena mapama i GPS koordinatama uz prateće fotografije koje korisnika mogu odvesti do željenog odredišta.

Prednost ove aplikacije se ogleda u tome što koristi napredne tehnologije kako bi na jednostavan, brz, efikasan i svima dostupan način pružala neophodne informacije o destinaciji. Ovom aplikacijom su do sada obuhvaćene sledeće destinacije: Nacionalni park Fruška Gora, Nacionalni park Tara, Nacionalni park Đerdap, Nacionalni park Kopaonik, Predeo izuzetnih odlika Vlasina, Spomenik prirode Đavolja varoš, Specijalni rezervati prirode Uvac i Zasavica.

Projekat su podržali Telenor Fondacija, Ministarstvo finansija i privrede, Sektor za turizam i Turistička organizacija Srbije.

Govornici na konferenciji će biti:

•        (Predstavnik), Telenor Fondacija

•        Sophie Kekić, projekt menadžer - EcoDev

•        Jelena Bujdić Krečković, NP Đerdap

•        Darko Ćirović, SRP Uvac

•        Ranko Milanović, rukovodilac službe turizma i edukacije NP Tara

•        Vera Janković, Predstavnik Ministartsva finansija i privrede, Sektor za turizam

Za dodatne informacije vezane za konferenciju, možete kontaktirati:

Koordinator za medije - Maja Majić – info@ecodev.rs, +381 60 1650595

Msc. Bojana Božanić – bojana.bozanic@ecodev.rs, +381 64 1296528