Vesti:

Foto konkurs Zavoda za zaštitu prirode Srbije

Zavod za zaštitu prirode Srbije pod patronatom i u saradnji sa Foto savezom Srbije objavljuje STALNI FOTO KONKURS "PRIRODA SRBIJE"

Detaljnije »

JP ’’NACIONALNI PARK FRUŠKA GORA’’: Reintrodukcija Evropkog jelena

Područje Nacionalnog parka Fruška gora proteže se u severnom delu sremske ravnice između dve reke: Save i Dunava. Brojni poprečni i podužni pravci prožimaju ovaj prostor i povezuju ga sa Bačkom, Slavonijom i ostalim delovima Srema. Dužina planine iznosi oko 80 km, a najveća širina 15 km, tako da predstavlja jedan od najdužih planinskih lanaca u našoj zemlji. Glavni greben sa pravcem pružanja istok-zapad, jasno razdvaja ovu planinu na dva dela: savski i dunavski.

Detaljnije »

Poziv na konferenciju za štampu povodom promocije android aplikacije EcoVirtour

Pozivamo medije da prisustvuju PRESS konferenciji, povodom promocije EcoVirtour android aplikacije. EcoVirtour je interaktivna platforma o eko destinacijama u Srbiji koja se sastoji od android aplikacije, čije preuzimanje se vrši besplatno sa internet prezentacije www.serbiaecotour.rs, skeniranjem QR koda. Konferencija će se održati 10. septembra u 11h u Medija centru, Terazije 3, Beograd.

Detaljnije »

EcoDev će promovisati EcoVirtour android aplikaciju na Konferenciji o ekoturizmu i održivom turizmu od 24.-27. septembra 2013. u Najrobiju, Kenija

Srbija će po prvi put biti priustna na Konferenciji o ekoturizmu i održivom turizmu od 24. do 27. septembra 2013. u Najrobiju, Kenija, na kojoj ćemo promovisati prelepe eko i održive destinacije Srbije. Ovom prilikom, EcoDev će promovisati android aplikaciju EcoVirtour. Za više informacija posetite http://www.ecotourismconference.org

Detaljnije »

Otkriven novi prirodni fenomen u opštini Kuršumlija

Stručnjaci turističkog preduzeća "Planinka" otkrili su danas u ataru sela Rudare, na teritoriji opštine Kuršumlija, zid sastavljen od horizontalnih kamenih kolona dužine 100 metara i visine deset metara. Direktor sektora za turizam "Planinke" Radovan Tanasković rekao je agenciji Beta da se najverovatnije radi o prirodnom fenomenu, nalik na "Džinovski most" u Severnoj Irskoj koji je pod zaštitom UNESCO. "Radi se o kamenim blokovima različitih oblika, od četvorougaonih do osmougaonih, dužine do jednog metra. Svi kameni stubovi su potpuno pravilno uklopljeni jedan na drugi, u dužini većoj od 100 metara. Prva pretpostavka je da je u pitanju prirodni fenomen", kazao je Tanasković.

Detaljnije »